dinsdag 7 februari 2017

Themaboeken: Ruimte, heelal, planeten

Veel kinderen vinden de ruimte, het heelal en de planeten een interessant onderwerp en willen er veel over weten. Daarom hieronder enkele boeken die voor deze groep kinderen bestemd is.


Astra en de astrotaartjes
Philip Reeve
Vanaf 8 jaar

Astra reist met haar familie door de ruimte naar een nieuwe thuisplaneet. Maar hun ruimteschip wordt aangevallen door allerlei terroriserende taartjes. Astra en haar robotvriend Plunk doen alles om hun ruimteschip redden.

 De planeten
Patricia Whitehouse
Vanaf 8 jaar

Alles over het zonnestelsel. Met veel foto's en gekleurde tekeningen in kleur.
 Het geheim van de ontvoering
Heyden, Haye van der
Vanaf 8 jaar
AVI: M5

Tom gaat met zijn ouders in Spanje wonen. Hier ontmoet hij de geheimzinnige Twister, een jongen met een geheim. Hij zegt dat hij van een andere planeet komt.
Heelal : ontdekken begint met één enkel woord
Vanaf 7 jaar

Informatie over het heelal. Bijvoorbeeld de verschillende planeten, sterren kijken en ruimtevaart. Met kijkgaten, uitvouwbare bladzijden en veel foto's in kleur.Opstijgen en wegwezen!
Tom Bradman
Vanaf 8 jaar

Lars woont op een ruimteschip. Samen met zijn klasgenootjes gaat hij op schoolreisje naar een andere planeet. Plotseling stuiten ze op een buitenaards wezen...
 Planeet van de tijd
Vanaf 8 jaar

De Kleine Prins en zijn vriend Vos landen op de Planeet van de Tijd. Hier is iets vreemds aan de hand: de tijd loopt te snel, of de tijd loopt te langzaam, of de klokken staan stil.

Planeet van de vuurvogel
Vanaf 8 jaar

De Kleine Prins en Vos komen op een planeet die helemaal verbrand is. Vuurvogel heeft alles in de as gelegd, omdat hij boos is op de koning


 Planeet van de wind
Vanaf 8 jaar

Op de planeet van de wind is de wind gaan liggen. Daardoor kunnen de eoluxen de grond niet meer verwarmen en wordt alles met ijs bedekt. Kan de Kleine Prins helpen?
 Het raadsel van de raptors
Stephen Cole
Vanaf 8 jaar

Astrosauriër kapitein Teggs krijgt de opdracht om de ruimte te verkennen. Hij ontdekt een boosaardige vijand, die hij gaat bestrijden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten