dinsdag 6 december 2016

Wil je mijn opa zijn? - Vrouwke Klapwijk

Wil je mijn opa zijn is weer een boek dat ik heb gelezen voor uitgeverij Kwintessens. Het is een leuk boekje voor kinderen uit groep 4. Het is geschreven in AVI M4/E4 niveau.

Vrouwke Klapwijk heeft al verschillende kinderboeken geschreven en heeft een adviesbureau op het gebied van kinderboeken. Ze geeft scholen advies over de aanschaf van kinderboeken voor de schoolbibliotheek, maar ook over boeken die je goed voor klassikaal lezen en voor niveau-lezen kunt gebruiken.

Het boekje heeft een vrolijke kleurrijke voorkant, waarop je twee kinderen ziet. De voorkant verraadt niet echt de inhoud van het boek.

Flaptekst:
Op de school van Duuk is het bijna opa- en omadag. Vorig jaar was opa Berend er nog bij, maar dit jaar is er niemand voor hem. "Dan zoeken we toch een opa voor je", zegt Riva. Ze maken kaarten en delen ze uit in het winkelcentrum en in een bejaardenflat. Duuk vindt het leuk en ook een beetje spannend. Zal er iemand voor hem komen?

Het boek gaat vooral over het gemis als en opa of oma overleden is, en dat iemand anders dat niet zomaar kan vervangen. Riva mist ook haar opa en oma, maar dat komt omdat die in een niet vrij land wonen. En de andere opa en oma van Duuk wonen in Frankrijk, die ziet hij ook niet regelmatig.

Op de opa- en omadag komen er wel "opa's en oma's" maar dat voelt toch niet als echt opa's en oma's. Maar dan volgt er toch een verrassing.Wil je mijn opa zijn is te koop bij Kwintessens. Door op het logo te klikken komt u in de webshop.
Wil je mijn opa zijn
Vrouwke Klapwijk
Illustraties: Lucy Keijser
63 pagina's
Kwintessens
2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten