maandag 19 december 2016

Bijzonder bezoek in de stal - Juliet David

Bijzonder bezoek in de stal is een prentenboek gebaseerd op het Kerstverhaal. Het is een uitgave van Kwintessens.
Het mooie van dit prentenboek is dat het geschreven is met als hoofdpersoon Karin de koe, die woont in de stal waar het kindje Jezus geboren wordt.

Op de voorkant zie je Jozef en Maria met het kindje in de kribbe. Het prentenboek is geïllustreerd door Jo Parry met hele mooi sfeervolle tekeningen.Karin de koe wil lekker gaan slapen in het verse stro, maar dan hoort ze iets. Het is Conny Konijn met haar kindertjes. Ze wil graag in de stal komen slapen omdat het zo koud is buiten. Ze vallen in slaap, maar dan komt ineens Freddie de Vos die het ook zo koud vindt buiten. Freddie mag ook in de stal slapen als hij de konijnen maar met rust laat.
Als iedereen weer in diepe slaap is, komt de de herbergier binnen met een man en een vrouw. Ze mogen in de stal, samen met de ezel.
Plots wordt iedereen weer wakker van het gehuil van een baby. Het is Jezus. Een baby geboren in de stal van Karin de koe. Als de herders langs komen wordt iedereen weer wakker. Toen die vertrokken waren probeerde iedereen weer te gaan slapen, maar het zou vast snel licht worden. Karin zou deze nacht niet snel vergeten.

Dit prentenboek is een fijn prentenboek om voor te lezen in de kersttijd aan kinderen vanaf twee jaar.Bijzonder bezoek in de stal zijn is te koop bij Kwintessens. Door op het logo te klikken komt u in de webshop.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten