zondag 2 oktober 2016

Wonderbaarlijke feiten over dieren van Maja Säfström

Van uitgeverij Podium kreeg ik het boek Wonderbaarlijke feiten over dieren van Maja Säfström om te recenseren op mijn blog.

Maja Säfström is architect en illustrator en woont in Stockholm. Ze is internationaal bekend met haar eigenzinnige tekeningen over dieren.

De tekeningen in het boek zijn allemaal op een hele mooie manier uitgevoerd in zwart-wit.

Ik vond het gelijk een must have voor in de klas, omdat kinderen met dit boekje op een leuke manier leuke en interessante feitjes over dieren te weten komen.

Niet alleen kinderen zullen dit boek waarderen, ook volwassenen zal het zeker bekoren.

Wat een plezier om dit boekje door te lezen. Niet alleen staan er ontzettend leuke tekeningen van dieren in die zij zelf tekent, maar daarbij feiten over deze dieren. En dit zijn niet zomaar feiten, maar feiten die je doen lachen, verbazen en zelfs denken: "Dat kan bijna niet!"

Een paar kleine feitjes die mij echt deden verbazen:
  • Alle clownsvissen worden als mannetjes geboren, als het vrouwtje in de groep sterft neemt het dominantste mannetje haar plaats in!
  • Het oog van een struisvogel is groter dan zijn hersens.

Het boekje is een handzaam boekje van een hele goede kwaliteit met een hardcover. Dit is fijn omdat het nadat je het gelezen hebt vaak zult pakken als een soort opzoekboekje. Hoe zat het ook alweer met een bepaald dier.

Op de website van Maja Säfström kun je meer vinden over haar en haar werk.

Wonderbaarlijke feiten over dieren
Maja Säfström
119 pagina's
2016
uitgeverij Podium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten