zaterdag 8 oktober 2016

Hennie de Heks' spookhuis - Korky Paul en Valerie Thomas

Hennie de heks'spookhuis is geschreven door Valerie Thomas en Geïllustreerd door Korky Thomas.

De voorkant van het prentenboek ziet er best wel eng uit voor de wat jongere kinderen. Er wordt aangegeven dat het boek te gebruiken is bij kindere nvanaf 4 jaar, maar ik zou hier toch voorzichtig mee zijn.


Hennie de Heks doet een dutje, amen met Helmer haar zwarte kat. De kat ziet echter een hommel en gaat erachteraan. Hij springt mis en beland met veel kabaal in de bloemenvaas. Helmer verstopt zich achter de gordijnen voor Hennie, maar ook dei komen naar beneden.
Hennie denkt dat het spookt in haar huis. Als Helmer uiteindelijk ook nog de kroonluchter naar beneden laat vallen


Zoekt ze in haar Betoverende toverspreukenboek de weg-spook-spreuk. Ze vergist zich en voordat ze het weet zit het huis vol spoken, vleermuizen uilen enzovoort. Het is een echt spookhuis geworden.
Gelukkig kijkt Hennie de Heks nogmaals in haar Betoverende toverspreukenboek. Ze had per ongeluk de welkom-spook-spreuk gedaan.
Snel maakt ze het weer goed met de goede spreuk. Ook is de hutsekluts snel weer opgeruimd. Het einde van een spannende dag,


Hennie de heks'spookhuis heeft een mooie hardcoverkaft en is voorzien van grappige, gedetailleerde en soms ook wel enge illustraties. Je zou dit prentenboek ook best bij de al wat oudere kinderen kunnen voorlezen.

Hennie de heks'spookhuis
Korky Paul en Valerie Thomas
26 pagina's
2015
uitgeverij Memphis Belle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten