vrijdag 20 mei 2016

Kerntitels Kinderboekenweek Groep 3 en 4

De kinderboeken week van 2016 heeft als thema opa's en oma's onder het motto "Voor altijd jong!"

De volgende boeken voor groep 3 en 4 sluiten aan bij dit thema.


Annemarie Bon en Heleen Brulot

De oma van Marloes is met pensioen. Nu heeft ze tijd om alles te doen waar ze altijd naar verlangd heeft. En Marloes doeet mee. Niets is te gek! En steeds meer kinderen willen meedoen. Een verhaal met een hoofdrol voor oma! Voor vlotte lezers.


Pas op, opa!
Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw

Maak kennis met opa Bullebak: met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. Op een dag betrapt hij Tom en Mila bij het belletje trekken. Gelukkig gaan ze er net op tijd vandoor....
De volgende dag staat er iemand voor de deur. Tot hun afgrijzen is het niemand minder dan opa Bullebak! En wat nog werger is: hun moeder heeft hem gevraagd om hun nieuwe oppas te worden! O nee! Wat nu?


Een kus van mij
Aag Vernelen en Ivan& Ilja

Dit ben ik . Ik ben kind van mam en pap. En de zus van zus. Ik heb ook een oom en een neef. Wat is dat fijn! Een kus van mij is een samenleesboek voor de beginnende en de gevorderde lezer. Vanwege de afwisseling tussen eenvoudige tekst en iets moeilijker tekst is dit familieboek voor beide lezers geschikt. En natuurlijk komen ook opa en oma voorbij.


Mijn oma is opeens heel anders.
Sibylle en J├╝rgen Rieckhoff

Paulien heeft de liefste oma van de hele wereld. Ze is vrolijk, ze is lief, ze troost Paulien en ze beschermt haar. Maar dan moet oma naar het ziekenhuis. En als Paulien bij haar mag, is oma opeens heel anders. Ze zit daar maar en ze zegt niets. Maar Paulien laat de liefste oma van de wereld niet in de steek.Keteltje. Op pad met Prins Opa.
Jeska Verstegen

Keteltje wil bij Dolfie spelen. Maar de koets mist een wiel. En de auto start niet. Dan ziet Prins Opa een bus staan. Hij is leeg. Maar Prins Opa kan vast wel sturen. 
Zelfleesavontuur met de leukste opa van het land!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten