dinsdag 3 mei 2016

Boekrecensie Sky is the limit - Caja Cazemier

Sky is the limit is een van de vele boeken van Caja Cazemier. De boeken die zij schrijft gaan over onderwerpen waar jongeren van elf to zestien jaar mee te maken kunnen krijgen. Vaak zijn de hoofdpersonen op zoek naar wie ze zijn en zitten niet lekker in hun vel.

Het verhaal gaat over Sky, die tegen haar wil mee moet verhuizen naar Vlieland. Zij wil dit helemaal niet. Ze heeft het gevoel dat ze alles moet achterlaten. Wat moet je op zo'n eiland?
Sky heet naar het levensmotto van haar moeder: Sky is the limit, zij is een echte optimist, maar Sky ziet deze verhuizing naar Vlieland helemaal niet zitten.
Op het eiland heeft ze het gevoel dat ze er niet bij hoort, haar vriendin Pip kan niet naar het eiland komen, zij is ziek. Als het zomer wordt vindt ze het toch leuker worden en krijgt ze zelfs een vakantievriendje, maar ja, ook die gaat weer weg.
Sky voelt zich een gevangene op het eiland en door haar kamer zwart te maken, zich zwart te kleden en haar haar zwart te verven zet ze zich hier nog meer tegen af. Op een dag neemt ze de boot, en loopt weg naar Amsterdam, waar haar vakantievriendje woont. Dan leert ze zichzelf kennen.

Sky is the limit is een boek dat lekker leest. Jammer vind ik dat het einde erg snel gaat. Zoals in het boek verschillende situaties en gebeurtenissen goed uitgeschreven worden, is het plot er ineens. Dat had best meer uitgediept mogen worden. Verder vind ik het boek zeker aan te raden, omdat er voor de doelgroep hele herkenbare issues in zitten.

Sky is the limit
Caja Cazemier
Uitgeverij: Ploegsma kinder- en jeugdboeken
2015
165 pagina's
Geen opmerkingen:

Een reactie posten